​OVERNAME en FUSIE

Als u nadenkt over een overname heeft u waarschijnlijk geen idee waar te beginnen. Misschien heeft u al een bedrijf (of een koper) op het oog maar weet u niet of ze wel willen verkopen (of kopen). En voor welke prijs? En is dat veel of weinig? En krijgt u (of de koper) het wel gefinancierd? En welke afspraken maak je dan?

 

Naast het gewone verkopen of kopen van een bedrijf hoort u termen als strategische overname, Management Buy Out of Management Buy In. Uiteindelijk zijn het verschillende begrippen die gebruikt worden voor vormen van overnames: het kopen of verkopen van een onderneming. De belangrijkste overname is natuurlijk die waarbij u zelf betrokken bent. 

 

Belangrijk doel is om de overname (verkoop of koop) zo te regelen dat u daar tevreden over bent.

Ervaring leert dat veel overnametrajecten moeizaam verlopen. Begrijpelijk, omdat een bedrijfsovername nu eenmaal ingrijpend is voor de betrokkenen en er daarom gedurende het proces altijd wel een verschil van mening of vertraging optreedt. Het hoort er helaas nu eenmaal bij.

Voor een traject van overname (of het verkoop of koop betreft) moet u de tijd nemen en zich laten bijstaan door een ervaren adviseur.

AHB consults CORPORATE FINANCE adviseert en begeleidt u in alle aspecten van de overname. Maak vrijblijvend een afspraak om uw gedachten of wensen te bespreken!