top of page

​BEDRIJFSOVERNAME

Als u nadenkt over een bedrijfsovername heeft u waarschijnlijk geen idee waar te beginnen. Misschien heeft u al een bedrijf (of een koper) op het oog maar weet u niet of ze wel willen verkopen (of kopen). En voor welke prijs? En is dat veel of weinig? En krijgt de koper het wel gefinancierd? En welke afspraken maak je dan?

Naast het gewone verkopen of kopen van een bedrijf hoort u termen als strategische overname, Management Buy Out of Management Buy In. Uiteindelijk zijn het verschillende begrippen die gebruikt worden voor vormen van bedrijfsovernames: het kopen of verkopen van een onderneming. 

Belangrijk doel is om de bedrijfsovername (verkoop of koop) tot stand te brengen op een wijze en in een vorm die bij uw wensen en mogelijkheden past. Dat betekent dat soms de conclusie is dat deze overname op dit moment niet zal slagen. 

Ervaring leert dat veel trajecten van bedrijfsovername langer duren dan bij aanvang gedacht. Begrijpelijk, omdat een bedrijfsovername nu eenmaal ingrijpend is voor de betrokkenen en de belangen vaak groot zijn. Daarom zijn er gedurende een overnameproces altijd wel verschillen van inzicht die kunnen leiden tot vertragingen of aanpassingen.

Voor een traject van bedrijfsovername (of het nu verkoop of koop betreft) moet u de tijd nemen en zich laten bijstaan door een ervaren adviseur.

AHB consults CORPORATE FINANCE adviseert en begeleidt u in alle aspecten van de bedrijfsovername. Maak vrijblijvend een afspraak om uw gedachten of wensen te bespreken!

bottom of page